De boekenwinkel

De boekenwinkel

Welkom bij onze webshop

Hier kun je kiezen uit eigen publicaties van het CvBp. Het aanbod is nog groeiende dus kom regelmatig terug voor een update. Bezoek ook onze bibliotheek waar elders verschenen artikelen en publicaties staan vermeld.Je hebt je bestelling de volgende dag in huis!


Je winkelmand is leeg


boek-inleiding-tot-grensverleggend-burn-out_EN

Inleiding tot Grensverleggend Burn-outmanagement (Engels)

‘Grensverleggend Burn-out’ gaat over een nieuwe manier van kijken naar Burn-out. De auteur, Eduard Baas, zet de bestaande wetenschappelijke literatuur op een rij en voegt daar eigen onderzoek aan toe op een gebied dat de wetenschap nog niet heeft betreden: het effect van innerlijke patronen uit de jeugd op de gevoeligheid voor Burn-out.
‘Grensverleggend Burn-out’ is een ‘eye-opener’ voor iedereen die te maken heeft met Burn-out of je nu cliënt, werkgever, behandelaar, verzekeraar of wetenschapper bent.

Het boek ‘Inleiding tot Grensverleggend Burn-outmanagement’ sturen we je graag toe. We brengen hiervoor alleen de verzendkosten in rekening.

Prijs: € 4,95

Reviews

Nog geen reviews gevonden.

Schrijf als eerste een review


Boek_Inleiding tot_grensverleggend_Burn-out

Inleiding tot Grensverleggend Burn-outmanagement

‘Inleiding tot Grensverleggend Burn-out’ gaat over een nieuwe manier van kijken naar Burn-out. De auteur, Eduard Baas, zet de bestaande wetenschappelijke literatuur op een rij en voegt daar eigen onderzoek aan toe op een gebied dat de wetenschap nog niet heeft betreden: het effect van innerlijke patronen uit de jeugd op de gevoeligheid voor Burn-out.
‘Grensverleggend Burn-out’ is een ‘eye-opener’ voor iedereen die te maken heeft met Burn-out of je nu cliënt, werkgever, behandelaar, verzekeraar of wetenschapper bent.

Het boek ‘Inleiding tot Grensverleggend Burn-outmanagement’ sturen we je graag toe. We brengen hiervoor alleen de verzendkosten in rekening. Wil je het e-book ‘Inleiding tot Human Being Management’ kosteloos downloaden? Klik dan hier

Prijs: € 4,95

Reviews

Nog geen reviews gevonden.

Schrijf als eerste een review


Inleiding-tot-leiderschap

Inleiding tot Leiderschap en management

Leiders en managers vormen binnen organisaties een voorbeeld en sleutelrol als het gaat om het tot volwassenheid brengen van Human Being Management. De zelfbewuste en nieuwsgierige leider en manager legt hiermee de voedingsbodem voor talent ontwikkeling van zijn medewerkers en het voorkomen van Burn-out binnen zijn organisatie. Door meer vrijheid en verantwoordelijkheden lager in de organisatie te beleggen en te sturen op output, neemt zowel de innovatie als performance van de organisatie toe.

Wil je meer weten over hoe jij je kunt onderscheiden als leider? Het boek ‘Inleiding tot Leiderschap en management’ sturen we je graag toe. We brengen hiervoor alleen de verzendkosten in rekening.

Wil je het e-book ‘Inleiding tot Leiderschap en management’ kosteloos downloaden? Klik dan hier

Prijs: € 4,95

Reviews

Nog geen reviews gevonden.

Schrijf als eerste een review


Een droom met een deadline

Een droom met een deadline

Wie ervan overtuigd is dat je het beste uit het leven en uit jezelf kunt halen, kan niet om dit boek heen!

Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP) is een methode om je communicatie, en daarmee je resultaten, te verbeteren. Het uitgangspunt daarbij is dat je zelf verantwoordelijk bent voor je resultaten, de successen en de mislukkingen, alsook voor je eigen leven: het effect van communicatie is het antwoord dat je krijgt. Bevalt het antwoord niet? Dan moet je jouw manier van communuceren onder de loep nemen. Met NLP leer je effectiever te communiceren. Elke droom wordt een bereikbaar doel als je er echt in gelooft en er helemaal voor gaat. Als je een deadline koppelt aan je droom, wordt het een doel. Dan liggen als je dromen binnen bereik.

Een droom met een deadline is een unieke kijk op NLP; het helpt je om je gedachten, gevoelens en je gedrag op één lijn te krijgen. Menig NLP Opleiding heeft dit boek inmiddels op de verplichte literatuurlijst gezet.

Prijs: € 20,00

Reviews

Nog geen reviews gevonden.

Schrijf als eerste een review


Boekje

Inleiding tot Human Being Management

In deze inleiding geven Rudie Nijhof en Ed Baas de basisbeginselen weer van de Human Being Management filosofie. Centraal in het boek staat de Circle of Change waarin de auteurs laten zien dat de vier stappen Zelfreflectie, Bewustwording, Beslisruimte en Verantwoordelijkheid leiden tot meer zelfbewuste werknemers, managers en leiders waardoor de organisatie aan slagkracht en effectiviteit wint. In heldere taal wordt uitgelegd wat de betekenis en effecten zijn voor individu, team en organisatie. De verdieping is vervolgens te lezen in het boek: Human Being Management (zie hierboven) waarin de Circle of Change zodanig wordt uitgelegd dat het effect van toepassing van deze filosofie in organisaties maximaal wordt.

Het boek ‘Inleiding tot Human Being Management’ sturen we je graag toe. We brengen hiervoor alleen de verzendkosten in rekening. Wil je het e-book ‘Inleiding tot Human Being Management’ kosteloos downloaden? Klik dan hier

Prijs: € 4,95

Reviews

Nog geen reviews gevonden.

Schrijf als eerste een review


cover-boek-hbm-voorkant-final

Human Being Management

Human Being Management (HBM) is de nieuwe managementfilosofie die oog heeft voor heel de mens. Voor gedrag dat zichtbaar is in bewuste handelingen, maar wordt aangestuurd door onbewuste, onzichtbare drijfveren. Aan de twee bekende hoekstenen Structuur en Cultuur, waarmee organisaties zijn opgebouwd, voegt HBM een derde toe: de Natuur. Deze derde hoeksteen staat voor de onbewuste kanten van mens en organisatie, waardoor verborgen talenten van medewerkers zichtbaar kunnen worden. Aandacht voor de Natuur verandert een bevel in commitment, maakt van oplossingen criteria en doet autoritaire macht uitgroeien tot strategische kracht. De tijd is rijp voor HBM, voor gelukkige mensen in succesvolle organisaties.

Prijs: € 29,95

Reviews

Kopers van Human Being Management beoordelen het boek gemiddeld met een 5.0 (op schaal van 0 tot 5) op basis van 2 reviews.

Schrijf ook een review of Bekijk alle reviews (2)


knop-downloads

Unconscious processes within organisations

In deze, engelstalige, scriptie voor de postdoc veranderkunde aan de Vrije Universiteit van Amsterdam maakt de auteur aannemelijk dat er voor de juiste veranderkundige interventies rekening gehouden moet met de onbewuste aansturing van ieder individu op zijn/haar uiterlijk gedrag. De auteur geeft daar de naam Natuur aan. De Natuur van organisaties speelt een belangrijke rol in veranderkundige processen omdat deze onzichtbaar de Cultuur van de organisatie bepaalt. Cultuurveranderingen zijn, volgens de auteur, als het rechtzetten van het dak (Cultuur, Hoofd, Gedrag) van de toren van Pisa. De rest van de toren staat nog scheef (Natuur, Onbewuste, Drijfveren), waardoor veranderingen (het rechtzetten van de hele toren) niet goed en optimaal mogelijk zijn.

Prijs: € 5,00

Reviews

Nog geen reviews gevonden.

Schrijf als eerste een review


knop-beheerpaneel

Zelfbewust leiderschap

In dit boek, met een voorwoord van Prof. Dr. Lidewey van der Sluis, hoogleraar Strategisch Talent Management, Nyenrode Business Universiteit, staat de beslisruimte centraal. Als leiders hun onbewuste aansturing niet kennen, zullen hun reacties, houding, beslissingen niet onbevooroordeeld kunnen plaatsvinden. Veel voorbeelden uit de praktijk (Enron, ABN/AMRO, Ahold) onderbouwen deze stelling. Daarnaast worden 15 bekende leiderschapsstijlen gegeven en de wijze waarop ze de beslisruimte al dan niet vergroten. Een aanrader voor hen die geinteresseerd zijn in een andere kijk op leiderschap.

Prijs: € 20,00

Reviews

Nog geen reviews gevonden.

Schrijf als eerste een review


knop-actornet

Luisteren naar binnen

De film As It Is In Heaven staat centraal in dit boek. Ed Baas geeft in rake bewoordingen de betekenis van de film weer in je persoonlijk leven. Het is een boek met verassende inkijkjes in je persoonlijk leven aan de hand van de karakters in de film. Een aanrader voor iedereen die gericht is op persoonlijke ontwikkeling.

Prijs: € 10,00

Reviews

Nog geen reviews gevonden.

Schrijf als eerste een review